УПУТСТВО ЗА НАСТАВУ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И КЊИЖЕВНОСТИ КОД  мр МАЈЕ АНЂЕЛКОВИЋ ШЕГУЉЕВ

Напомена: редвном наставом имали бисте двонедељно 8 часова од по 45 минута, што је укупно 6 сати или 380 минута недељно.

Тренутно имате двонедељно 5 часова од по 30 минута, што је укупно 150 минута или 2 сата и 30 минута.

ОПШТА ПРЕПОРУКА: РАДИТЕ ВИШЕ, КОД КУЋЕ, САМИ!

Примери:

  1. Када су ученици у школи и слушају предавања, преписују информације о тексту из читанке код куће, са линка који ћу послати. Ако је потребно, прочитају додатно објашњење на „Учионици књижевности“ (svetlostusrcu.wordpress.com). Следећег часа када су присутни могу питати за додатно објашњење. Прате редослед часова на „Распореду наставе“ за свој разред. Ако радимо граматику, код куће читају ту лекцију, преписују дефиниције и раде примере из књиге и радне свеске.

Наравно да ћу се трудити да на часу објасним све и да урадимо што више примера.

  1. Када су ученици код куће и прате наставне јединице преко ТВ-а, У ОБАВЕЗИ су да прочитају текст који се ради на часу тог дана (наћи ће га у читанци), погледају ТВ-час, препишу опште информације о тексту са линка који ћу послати и одговоре на питања иза текста писмено. Уколико се ради граматика или радна свеска, читају лекцију из књиге, раде задатке у граматици и радној свесци из те области. Радна свеска кроз ток наставе мора бити комплетно попуњена до краја године, што значи да сте урадили вежбања која су важна за разумевање лекција.

Само тако ћемо моћи да се организујемо. Нећете слати слике са часа, само понеке информације које додатно дам.

Са срећом и пуно знања у овој школској години.

Међу осталим прилозима ће бити распореди наставе за 6,7. и 8. разред. Сачувајте их, према њима носите књиге, не све, читанку или граматику. Радна свеска остаје код куће.

Документ преузмите ОВДЕ

Author

Ivancica

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.